Hjem >> Aston Villa fotballreiser og billetter

Fotballtur & fotballbilletter Aston Villa


Kamper Aston Villa finner du her >>

Send forespørsel

Har du problemer med forespørselskjema, kontakt oss gjerne på henry@londontown.no.

På fotballtur til til Aston Villa bor du i London, og bruker toget til Birmingham. Dette tar ca 1 time. Vi ordner gjerne togbill for deg hvis du ønsker det.

Fakta om Aston Villa

Stadion navn: Villa Park Kapasitet: 42.780
Tilskuerrekord: 76.588 mot Derby 1947
Plasser bortelag: 3,000
Bra servering inne på arenaen
Etablert: 1874
Største seier: 13 - 0 mot Wednesbury Old Athletic 1886
Verste tap: 0 - 8 mot Chelsea 2013
Kallenavn: Villans
Flest kamper: Charlie Aitken 660 fra 1959 - 1976
Dyreste kjøp: Darren Bent 24 mill pund 2011
Dyreste salg: Stewart Downing 20 mill pund 2011
Berømte spillere: Gordon Cowans 59 mål på 528 kamper
Nordmenn spilt for Aston Villa: Øyvind Leonhardsen Ronny Johnsen Eirik Bakke John Carew

Reise til Villa Park:
Det går tog fra London til Birmingham. Dette tar ca 1 time. Vi ordner gjerne togbill for deg hvis du ønsker det.

Med buss fra Birgham sentrum til stadion:
Nr 7 kommer nærmest Villa Park. Denne tar du utenfor McDonald i High Street nede i sentrum. Du går av på Trinity Road eller Witton Island. Du kan også ta 102 eller 104, og hoppe av på Lichfield Road.

Historie
The Villans ble etablert i 1874 av en gruppe cricketspillere fra det lokale metodistkapellet, og var et av de 12 lagene som var med og stiftet Football League i 1888, tre år etter at det hadde blitt et profesjonelt lag. Laget vant FA-cupen i 1887, og 10 år senere flyttet de til Villa Park, som fortsatt er hjemmebanen deres. Den opprinnelige planen var å få et stadion med kapasitet til 130 000 tilskuere, men den ideen måtte gis opp da første verdenskrig brøt ut. Laget spilte også på Aston Park, Lower Aston Grounds og Perry Barr Stadium.
Klubbdirektør William McGregor hadde vært en av drivkreftene bak opprettelsen av Football League, som Villa vant første gang i 1894.11897, det året de flyttet til Villa Park, vant de ligaen og FA-cupen. To år senere vant de tittelen nok en gang, og beholdt den året etter. Året etter at de vant sin sjette tittel, i 1910, traff klubben den historiske beslutningen at de rett og slett kjøpte Villa Park. I 1913 vant de FA-cupen for femte gang og tangerte dermed rekorden.

Selv om Aston Villa lyktes flere ganger i både FA- og ligacupen, måtte de vente helt til 1981 før de vant sin neste serietittel. Laget rykket ned i 1936 og 1959, men rykket opp igjen etter bare en sesong andre gang, under manager Joe Mercer. Men i 1967 rykket de ned igjen med Dick Taylor i sjefsstolen. De rykket ned til den gamle tredjedivisjon etter sesongen 1969-1970, men rykket opp igjen som mestere i 1972 under ledelse av den tidligere spilleren Vic Crowe, med rekordmange poeng. Ron Saunders tok over som manager i 1974, og i hans første sesong rykket de opp med andreplass i serien. De kom også til finalen i ligacupen, der de slo Norwich 1-0 takket være et mål fra Ray Graydon. I 1981 ledet Saunders laget til seier i førstedivisjon for første gang på 71 år, men en kontraktsuenighet førte til at han forlot klubben mens de forberedte seg på det som skulle bli deres største bragd. Laget var allerede i kvartfinalen i Champions League da Saunders' assistenttrener, Tony Barton, tok over i februar 1982.

Den 26. mai 1982 ledet Barton laget til seier i serievinnercupen, da angrepsspilleren Peter Withe scoret det eneste målet i finalen mot Bayern Munchen i Rotterdam. Den største helten i den seieren var Nigel Spink, en målvakt som bare hadde stått en hel kamp en gang før. Han kom inn som reserve etter bare 10 minutter da førstekeeperen Jimmy Rimmer måtte gå av banen med en nakkeskade.
Laget til Barton vant deretter UEFA Super Cup i januar 1983, etter at Villa slo Barcelona sammenlagt i to kamper. Likevel skulle Doug Ellis, som hadde kommet tilbake til Villa Park som styreformann rett etter seieren i serievinnercupen i 1982, gi manageren sparken året etter. Barton ble byttet ut med Graham Turner, som ble fulgt av Billy McNeill. Villa rykket ned i 1987, men året etter rykket de opp igjen under Graham Taylor og havnet på andreplass i øverste divisjon. Taylor sluttet i midten av 1990-årene for å ta over som manager for det engelske landslaget, og ble erstattet av Jozef Venglos, som varte mindre enn et år i jobben.

Ron Atkinson tok tømmene i 1991, og Villa havnet på andreplass bak Manchester United i Premier Leagues første sesong 1992-1993. I 1994 ledet Atkinson laget til ligacupseier, takket være en 3-1-seier over Manchester United, som Atkinson hadde vært manager for mellom 1981 og 1986. Han sluttet i 1994, og ble erstattet av den tidligere spilleren Brian Little, som hentet hjem nok en ligacupseier ved å vinne 3-0 over Leeds United i 1996. Etter at Little sluttet, ble John Gregory sjef i 1998, og førte laget til finalen i FA-cupen i 2000. De tapte 1-0 mot Chelsea, i den siste finalen som ble spilt på gamle Wembley Stadium.

Gregory sluttet i 2002, og da vendte Graham Taylor tilbake. Han ble sittende bare litt over et år før David O'Leary kom og ble sittende en treårsperiode. Det endte dårlig da han kom på kant med styreformann Ellis, som senere solgte klubben til amerikaneren Randy Lerner i 2006. Rett før det salget hadde Martin O'Neill begynt som manager, og mannen fra Nord-Irland gjorde stor suksess. Tilskuertallene ble større enn de hadde vært på 58 år mens han ledet Villa oppover på tabellen.
O'Neill førte Villa til ligacupfinalen i 2010, men de tapte 2-1 mot Manchester United. Bare noen måneder senere gikk han av. Årsaken ble sagt å være uenighet om overgangsbudsjetter med klubbeieren Lerner. Han ble erstattet av tidligere Liverpool-sjef Gerard Houllier, men dårlig helse tvang den nye manageren til å slutte knapt et år etterpå.

Supporterne ble rasende da Alex Mcleish, tidligere sjef for lagets rivaler på den andre siden av byen - Birmingham City - ble manager i juni 2011. Til tross for at han fikk en treårskontrakt, fikk han sparken i mai året etter, etter så vidt å ha unngått å rykke ned. Paul Lambert overtok i juni 2012 etter vellykkede perioder som sjef for Colchester United og Norwich City.

FEM FAKTA
- Villa vant den første ligacupen i 1961, da de slo Rotherham United sammenlagt i to kamper.
- Tony Barton, som var med og vant serievinnercupen, men som døde i 1993, hadde lykkebringende kniplinger - som familien fikk av en sigøyner - i lommen under finalen.
- Billy Walker, toppscorer i klubben, spilte 531 kamper for Villa, den eneste klubben hans.
- I 1931 scoret Tom Waring 49 seriemål da Villa kom på andreplass bak Arsenal.
- Peter Withe, som scoret Villas vinnermål da de vant serievinnercupen, spilte 232 kamper for klubben mellom 1980 og 1985, og scoret 90 mål.

Kuriositeter
I klubbens første kamp noensinne ble en omgang spilt med fotballregler og den andre med rugbyregler, siden det var mangel på fotballag i byen.

Vi kan også levere fotballturer til Aston Villa - Cardiff - Leicester - Newcastle - Norwich - Southampton - Stoke - Sunderland - Swansea - West Brom

Arsenal - Chelsea - Crystal Palace - Fulham - Liverpool - Leeds - Manchester United - Tottenham - QPR - Barcelona - Paris SG

TERMINLISTER PREMIER LEAGUE KAMPER

Terminliste Arsenal - Terminliste Chelsea - Terminliste Crystal Palace - Terminliste Fulham - Terminliste Leeds - Terminliste Liverpool - Terminliste Manchester United - Terminliste Manchester City - Terminliste Tottenham